ΠΟΥΘΕΝΑ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑ ΘΑ ΤΟΛΜΗΣΕΙ...

 

Να το ξαναπούμε ΠΑΣΟΚ το κίνημα μας, λένε κάποιοι κομματοκοπατριώτες. Γιατί; Λες και ξαφνικά αποφάσισαν να αγωνιστούν για το... σοσιαλισμό. ΠΑνελλήνιο ΣΟσιαλιστικό Κίνημα λέγεται η απάτη που σε συνεργασία με τον κομματικό... αντίπαλο, τη ΝΔ, χρεοκόπησαν την Ελλάδα. Ή δεν είναι έτσι;

Και τον Σύριζα, που... μετασχηματίζεται, που αλλάζει ιδεολογική ταυτότητα, πως να τον μεταβαπτίσουν οι πρώην κομουνιστές που προέρχονται από το ΚΚΕ και το ΚΚ Εσωτερικού; Αν είναι συνεπείς πολιτικά με το κυβερνητικό τους παρελθόν (2015- 19), αλλά και το πως είναι σίγουρο θα πορευθούν αν επανέλθουν στην κυβέρνηση, ο Σύριζας πρέπει να μετονομαστεί σε καπιταλιστικό κόμμα.

Σε καραμπινάτο καπιταλισμό made in Greece ''υποτάχθηκε'' και το ΠΑΣΟΚ του Αντρέα Παπανδρέου, καμιά διαφορά με την οικονομική πολιτική της ΝΔ. Ποιος σοσιαλισμός και μετασχηματισμός της κοινωνίας, αυτές τις μπούρδες που σαλιάριζαν οι αρχοντοπασόκοι. Αναντάμ παπαντάμ προσκύνημα στις ντιρεκτίδες των Βρυξελλών.

Δεν ήταν μαλάκας ο Ανδρέας να γίνει ο πρώτος μαλάκας της Ιστορίας. Ποτέ των ποτών τους δύο τελευταίους αιώνες, από τότε που βρέθηκε αυτή η ταμπέλα του καπιταλισμού, αυτή δεν υιοθετήθηκε από κάποιο κόμμα ανά την υφήλιο. Ούτε και ποτέ σε οποιοδήποτε μέρος της γης, έστω ένα μόνο κόμμα, θα τολμήσει να ονοματιστεί καπιταλιστικό.
Θα το πούνε Λαϊκό κόμμα, Δημοκρατικό, Ενωτικό, Ριζοσπαστικό, Εργατικό, Πατριωτικό, Προοδευτικό. Όχι και ποτέ καπιταλιστικό, κεφαλαιοκρατικό, αριστοκρατικό, εργοδοτικό, τραπεζικό. Όχι τέτοια πράγματα.

Και μην πεις απατεώνες τους πολιτικούς, επειδή λειτουργούν τον καπιταλισμό και αποφεύγουν να αυτοχαρακτηριστούν καπιταλιστές. Τι να κάνουν οι άνθρωποι, όταν έχει δυσφημιστεί η ελεύθερη οικονομία στη ψυχή της μάζας, στο χοντρό λαό, όπως έτσι έλεγαν οι παλιοί αριστεροί τον κοσμάκη. Ότι ο καπιταλισμός συμφέρει μόνο το κεφάλαιο, και είναι σε βάρος του εργαζόμενου. Η αριστερά έχει κάνει δουλειά εδώ και 150 χρόνια. Το καλό είμαστε εμείς, το κακό είναι οι άλλοι.

Προκαλώ, λοιπόν. Και οι δήθεν αριστεροί, κεντροαριστεροι, δεξιοαριστεροί, οι πάντες όλοι, όσο κι αν κωλομπαρέψουν την ταμπέλα τους, τελικά παίζουν μπάλα πολιτικά πάνω στις οικονομικές επιταγές του καπιταλισμού. Και με αστεία επιχειρήματα πουλάνε αριστεροσύνη ρητορική.

Διαβάστε ακόμα:

ΤΟ ΚΟΡΥΦΑΙΟ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΤΥΠΗΜΑ ΣΕ... ΖΩΝΤΑΝΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ