Η ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΤΟΥΡΚΙΑ ΔΕΝ ΠΗΓΕ... ΟΗΕ

 

Όπως αναμενόταν η Τουρκία του Ερντογάν, μετά από συνεννόηση με τις ΗΠΑ του Τραμπ, πραγματοποίησε την ''προγραμματισμένη'' στρατιωτική επιχείρηση εισβολής στη Συρία. Όλα ήταν έτοιμα, όπως συμβαίνει σ' αυτές τις ιστορίες από την εποχή μετά του μεγαλέξανδρου. Ο μπουκάρων σε ξένο έδαφος λέει ότι έχει... δίκαιο. Ότι δεν γίνεται διαφορετικά να μην ενεργήσει ''αμυντικά''. Να προστατεύσει τον εαυτό του και γι' αυτό υποχρεώνεται να ''επιτεθεί''.

Τέτοιο fair-play, δηλαδή να προειδοποιεί τον αντίπαλο ότι θα ξεκινήσει πόλεμο και να ενημερώνει σχετικά την διεθνή κοινότητα, δεν υπήρχε μέχρι και τον Μακεδόνα, τον μεγάλο Αλέκο. Σήμερα η δουλειά γίνεται πολιτισμένα, με τους κανόνες ευγενείας. Υπάρχει, άλλωστε, και ο ΟΗΕ...

Βέβαια. Ο ΟΗΕ, ο οποίος σήμερα με κλειστές τις πόρτες θα συνεδριάσει για τον τσαμπουκά της Τουρκίας, μετά από αίτημα πέντε ευρωπαϊκών χωρών. Όχι, η Ελλάδα δεν είναι μέσα στις χώρες-μέλη του ΟΗΕ (Βρετανία, Γαλλία, Γερμανία, Βέλγιο, Πολωνία). που αντιδρούν στην τουρκική εισβολή στην Συρία.

Διαβάστε ακόμα:

ΝΑ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΜΟΝΟ ΔΥΟ ΚΟΜΜΑΤΑ