Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΑΦΗΣΕ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΑΝΟΙΚΤΗ...

 

Πέθανε η Χρυσή Αυγή. Δεν υπάρχει ούτε στη Βουλή, ούτε πιάνει μια στα γκάλοπ. Τέλος το έργο. Έκλεισε ο κύκλος της λεγόμενης και αποκαλούμενης ακροδεξιάς οργάνωσης. Δεν υπάρχει ούτε μια στις χίλιες να σηκώσει κεφάλι το κόμμα με τούτο το όνομα, Χρυσή Αυγή. Τέλος.

Υπάρχει, όμως, το... κενό που κάλυπτε με το δικό της πολιτικό λόγο και τον κομματικό της τσαμπουκά η πεθαμένη Χρυσή Αυγή. Κι αυτό τον... άδειο χώρο το λιγουρεύονται διάφοροι επώνυμοι πολιτικοί. Να γίνουν αυτοί ηγέτες σε κόμμα με διαφορετική ονομασία και κυριλάτο περιτύλιγμα, διότι η πελατεία είναι έτοιμη. Σίγουρα λεφτά. Εισόδημα μεγάλο.

Έτσι είναι. Εξαφανίστηκε μεν η Χρυσούλα, αλλά άφησε ανοικτή την πόρτα στο κομματικό χρυσάφι. Έτσι και δεν πάει καλά η ΝΔ, έτσι και δεν ικανοποιήσει και τον εξώστη, ακόμα κι αν ανεβάσει τα ποσοστά της, μια άλλη Χρυσούλα θα βγει στη σέντρα. Αρκει, βέβαια, ο αρχηγός της πλασάρει σεμνά, αλλά δυνατά το re-make, χωρίς να μπερδεύουν Χίτλερ και Μεταξά, όπως οι Μιχαλολιάκοι και Κασιδιάρηδες.

Δεν γιγαντώθηκε από το μηδέν, το μείον μηδέν γιατί την ψήφιζαν... ακροδεξιοί και φασίστες. Βεβαίως κυκλοφορούν στην Ελλάδα συνειδητοί ναζιστές, εθνικιστές, ελληνοπατριώτες μέχρι εκεί που δεν παίρνει άλλο. Αυτοί, όμως, δεν είναι περισσότεροι από ένα τα εκατό. Η Χρυσούλα έγινε μέγεθος κομματικό από τους αγανακτισμένους, τους απελπισμένους, τους απόλυτα μη έχοντες και μη γνωρίζοντες τι μέρα ξημερώνει αύριο.

Δεν θα λείψουν ποτέ οι ριγμένοι. Αυτοί που θαρρούν πως είναι οι αδικημένοι, είτε η κυβέρνηση λέγεται αριστερή, είτε δεξιά.

Διαβάστε ακόμα:

ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΚΑΝΕΙ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ