ΤΟ ΓΝΩΣΤΟ ΚΑΘΑΡΜΑ Ο ΟΡΜΠΑΝ

 

Η είδηση. Με δημόσια τοποθέτηση του ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Όρμπαν συμφωνεί στην εισβολή του τούρκικου στρατού στο έδαφος της Συρίας. Ποιος είναι ο Βίκτορ Όρμπαν, ο μόνος στην Ευρώπη που διαφοροποιείται, όχι μόνο δεν καταδικάζει τον Ερντογάν, αλλά του λέει ''Ταγίπ, προχώρα, σε κάνω κέφι, παικταρά μου... '';

Το 1989 στην κομουνιστική Ουγγαρία, που τότε παράπαιε το σύστημα, ήταν έτοιμη να κλατάρει, όπως όλες οι χώρες της ανατολικής Ευρώπης, ο Όρμπαν αποφοίτησε από τη νομική στη Βουδαπέστη και βρέθηκε με υποτροφία από το ίδρυμα Σόρος. Ο γνωστός κερδοσκόπος, επενδυτής Τζωρτζ Σόρος, εβραίος βέβαια, ουγγρικής καταγωγής, ο οποίος δεν περιορίζεται στην κονόμα, αλλά κάνει και τις ''επεμβασιούλες'' του εκτός των ΗΠΑ.

Το θέμα μας δεν είναι ο περιβόητος 89χρονος σήμερα Σόρος, που στα 83 του παντρεύτηκε τρίτη φορά, γυναίκα 41 χρόνια πιο νέα. Μην επιμείνουμε, λοιπόν, στον για κάποιους ευεργέτη Σόρος. Με τα πακέτα του πατριώτη Σόρος ο Όρμπαν συνέχισε τις σπουδές του στην Οξφόρδη, και πήρε μαθήματα πως κουμαντάρεται ένα κόμμα και μια χώρα στην μετακομουνιστική εποχή.

Ο Νο 1 ενάντια στους πρόσφυγες είναι ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας και γι' αυτό είναι το μαύρο πρόβατο της Ευρώπης, και παίρνει το μέρος του Ερντογάν. Με το άλλοθι ότι ο σουλτάνος μπήκε στη Συρία και κόβει έτσι το δρόμο των προσφύγων προς την Ευρώπη.

Ο Βίκτωρ Όρμπαν το 1990 μπήκε στο κεντρώο κόμμα της Ουγγαρίας και μετά από 8 χρόνια έγινε πρωθυπουργός. Χάνει τις εκλογές το 2002 και το 2006 από το σοσιαλιστικό κόμμα, το οποίο κερδίζει το 2010. Και από κεντρώο το πάει δεξιά, πολύ δεξιά το κόμμα του. Κερδίζει τις εκλογές το 2014 και το 2018. Στα νιάτα του ήταν ποδοσφαιριστής και την πρώην ομάδα του την μετονόμασε ''Ακαδημία Πούσκας''.

Διαβάστε ακόμα:

Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΑΦΗΣΕ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΑΝΟΙΚΤΗ...