Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ ΤΟΝ ΣΟΥΛΕΙΜΑΝ ΜΕΓΑΛΟΠΡΕΠΗ

 

Η Ελλάδα ήταν υπό την κατοχή της οθωμανικής αυτοκρατορίας για τέσσερις αιώνες. Γνωστό αυτό. Υπάρχει και κάτι άλλο γνωστό που δεν είναι... γνωστό. Δεν παίζω με τις λέξεις. Το θέμα είναι σοβαρό, είναι εθνικό και δεν προσφέρεται σε λογοπαίχνιδο.

Η Τουρκία, η σημερινή Δημοκρατία της Τουρκίας, η συνέχεια της οθωμανικής αυτοκρατορίας συμπεριφέρεται χωρίς να έχει βγάλει από τη σκέψη της ότι ήταν «δική» της η Ελλάδα. Δεν το ξεχνάει. Και ελπίζει, ότι κάποτε, άγνωστο μετά από πόσους αιώνες, θα αναβιώσει η οθωμανική αυτοκρατορία. Το ιστορικό έθνος των Τούρκων θα επεκταθεί πάλιν πέραν της σημερινής τους επικράτειας. Αυτή τη σκέψη την ''βάζουν'' οι στο πιο ανώτερο επίπεδο επίσημοι Τούρκοι στις δημόσιες τοποθετήσεις τους.
.
Όποιος δεν συμφωνεί μ’ αυτά που διαβάζει, όποιος τα θεωρεί εκτός τόπου και χρόνου, είναι επικίνδυνα ηλίθιος ή ανιστόρητος.

Συνεχίζω. Να, γιατί η Τουρκία ήταν και παραμένει προαιώνιος εχθρός της Ελλάδος. Ολοφάνερο. Θέλει να φάει την Ελλάδα. Δεν χάνει ευκαιρία να υπερηφανεύεται ότι είναι πιο ισχυρή. Ό,τι υπήρχε μέχρι πριν δύο αιώνες δεν είναι τελειωμένο. Παραμένει ανοικτό.

Ο Ερντογάν δεν είναι σουλτάνος, ούτε έχει χαρέμι. Οι φοβέρες και οι απειλές του δεν γίνονται διότι το προηγούμενο βράδυ είδε πάλι σε κασέτα το σήριαλ Σουλεϊμάν ο Μεγαλοπρεπής, και χασισώθηκε. Φόρα παρτίδα λέει «Το Κόσοβο είναι Τουρκία», «Το Αιγαίο είναι Τουρκία». Σα να λέει «Η Ελλάδα είναι Τουρκία».

Με το τέλος των βαλκανικών πολέμων από την οθωμανική αυτοκρατορία ο ευρών έστω κι ένα απομεινάρι της αμειφθήσεται. Ο Σουλεϊμάν ζει, όμως.

Οι αράδες με αφορμή ότι σα σήμερα 26 Οκτωβρίου, το 1912, ελευθερώθηκε η Θεσσαλονίκη (φώτο).

Διαβάστε ακόμα:

ΜΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΕΔΕΙΞΕ... ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΚΟΣ