ΠΛΑΝΗΤΑΡΧΗΣ ΕΝΑΣ ΚΛΟΟΥΝ ΜΕ ΔΙΠΛΩΜΑ

 
Σαν τα έργα. Μόνο σε σενάριο κινηματογραφικής ταινίας θα το έβλεπες. Ποτέ δεν φανταζόταν ο μέσος άνθρωπος ότι θα συμβεί στην πραγματικότητα. Να εκλεγεί πλανητάρχης από τον αμερικάνικο λαό ένας καραγκιόζης. Κανονικός καραγκιόζης. Να λέει πράγματα απίστευτα. Για να γελάμε. Για να εντυπωσιαζόμαστε. Γνωρίζοντας, όμως, ότι παρακολουθούμε ένα κατασκεύασμα. Ένα στόρυ. Μια φαντασία. Μια κωμωδία. Ένα σκετς.
Βλέπεις τον Ντόναλντ Τραμπ να μιλάει μπροστά στα μικρόφωνα, δηλαδή ενώπιον του γλόμπου όλου, με γκριμάτσες κλόουν, λες και δίνει εξετάσεις ότι είναι αυτός ο πιο φανφαρόνος, και σαλτάρεις. Τι γίνεται, ρε;
Το πράμα καταγράφεται ως φαινόμενο ικανό να εκτιμηθεί από ιστορικούς και άλλους ειδικούς επαρκείς να αξιολογήσουν την κατάντια της ανθρωπότητας. Που φτάσαμε. Που πάμε. Ένα νούμερο, ένα γελοίο υποκείμενο βρίσκεται με δημοκρατικές διαδικασίες στην κορώνα της ισχυρώτερης δύναμης στον πλανήτη σε εποχή που πλέον είναι ξεπερασμένος ο πόλεμος των άστρων.
Σα σήμερα 8 Νοεμβρίου, το 2016, εξελέγη πρόεδρος των ΗΠΑ ο ρεπουμπλικάνος Ντόναλντ Τραμπ (1946), μεγαλοεργολάβος (καζίνο, γκολφ, ξενοδοχεία) και πρώην τηλεπαρουσιαστής, με 46,1%. Κέρδισε την υποψήφια των δημοκρατικών Χίλαρυ Κλίντον (1947), η οποία πήρε περισσότερους ψήφους (48,2%).
Ο Τραμπ έχει κάνει τρεις γάμους και πέντε παιδιά. Σε εξέλιξη βρίσκεται ακόμα η έρευνα για την κατηγορία σε βάρος του, ότι στην προεκλογική του καμπάνια είχε την υποστήριξη της Ρωσίας του Πούτιν. Γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη και ανήκει στην Εκκλησία των Πρεσβυτεριανών.   
Διαβάστε ακόμα:

ΑΔΩΝΙΣ, ΕΝΑΣ ΜΑΝΙΑΚΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ