ΝΑ ΠΑΙΞΕΙ ΝΤΙΡΙΝΤΑΧΤΑ

 

Ξεπερασμένα πράγματα. Παλαιοκομματικά. ''Πάρε τον Σύριζα στα χέρια σας... '' είναι το διαφημιστικό μήνυμα του Τσίπρα ''για μια άλλη σχέση με την πολιτική...''. Τι του λες; Μας τα 'πανε κι άλλοι αυτά τα δήθεν πολιτικοποιημένα, τα μαίμού τσιτάτα που υποτίθεται ξεχωρίζουν το κόμμα μας από το άλλο, το κυβερνητικό, το συντηρητικό, το δεξιό, το αντιλαίκό. Από τέτοια αέρα πατέρα όσα θες, όσο είμαστε στην αντιπολίτευση. Κι όταν γίνουμε κυβέρνηση, όταν ξαναγίνουμε, είμαστε μια από τα ίδια. Εντελώς. Και το μόνο που μας διακρίνει, εμάς από τους ''άλλους'' είναι το απότέλεσμα. Πόσο άσχημα πήγαμε εμείς, πόσο λιγώτερο ή περισσότερο άσχημα σκοράρανε οι ''άλλοι''.

Έλάτε, λοπόν, να γίνεται μέλη στον Σύριζα, είναι το κάλεσμα. Ελάτε να πάρετε τον Σύριζα στα χέρια σας, αλλά το κουμάντο θα είμαι εγώ. Ο αρχηγός εγώ.

Ελάτε, να γίνουμε περισσότεροι, να φωνάζουμε περισσότερο, να εμποδίσουμε τον Μητσοτάκη να γίνει ένας άλλος Τσίπρας, ένας πρωθυπουργός όργανο των ξένων.

Αυτά τα παλιομοδίτικα δεν περνάνε. Ο Σύριζα και το κάθε κόμμα που θα κληθεί να κυβερνήσει είναι σε θέση να κάνει τη δουλειά του, είτε έχει ένα εκατομμύριο μέλη, είτε χίλια μονάχα.

Να το πάρουν στα χέρια τους τον Σύριζα, να τον κάνουν τι οι εκτός Σύριζα; Να τον παίζουν ντιριντάχτα, κάτι άλλο που δεν γράφεται, τι; Τον Σύριζα τον έπαιξαν μια χαρά οι αγωνιστές του, τα στελέχη του με το επίζηλο προσωπικό τους παρελθόν ως κομουνιστές, αντιστασιακοί, αντιχουντικοί, αντινατοϊκοί, αντιαμερικανοί, αντιβασιλικοί, αντικαθεστωτικοί, αντιδεξιοί, γενικώς μια ζωή ''αντί''. Μέχρι που έγιναν κυβέρνηση και όλα τους τα ''αντί'' τα κατούρησαν χωρίς να τους κρατήσει ούτε σταγόνα ο... ιδεολογικός τους προστάτης στο πέος.

Διαβάστε ακόμα:

ΣΤΗ ΨΩΝΑΡΑ ΤΟΥΣ ΟΙ ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ