ΣΤΗΝ ΠΑΓΩΝΙΑ ΤΗΣ ΕΞΟΡΙΑΣ ΤΟ ΘΗΡΙΟ

 

Είναι η πιο σπουδαία προσωπικότητα στην πολιτική ζωή του τόπου. Όλοι οι άλλοι, και όταν λέω όλοι οι άλλοι, εννοώ όοοοολους τους άλλους, δεν μετράνε μπροστά στον χοντρό. Και είναι μεγάλη η διαφορά που τον χωρίζει απ' όοοοοολους τους άλλους. Η κουβέντα βέβαια για τον Βαγγέλη Βενιζέλο, ποιον άλλον.

Μιλάμε παικτικά. Για τον μεγαλύτερο παικταρά στην κομματική πιάτσα. Αυτός είναι. Ο υπνωτιστής Βενιζέλος. Έτσι τον αποκαλούν όσοι ξέρουν την κλάση του. Υπνωτιστή. Έχει την ικανότητα να υπνωτίσει τον οποιονδήποτε, αν τον ενδιαφέρει. Και μόνο να σκεφτείς μια συνάντηση του με έναν από τους δυο πρωθυπουργούς, τον πρώην Αλέξη και τον νυν Κυριάκο. Για πλάκα θα τους είχε περάσει από υπνοθεραπεία και τα προσκοπάκια.

Κι όμως. Ο Νο 1 στην πολιτική σήμερα είναι εκτός παιχνιδιού. Τι σημαίνει αυτό; Πόσο χαμηλά είναι το επίπεδο των ανθρώπων που ασχολούνται με τα κοινά. Το ότι κυριαρχεί η αναξιοκρατία και δεν είναι στα πράγματα η ευθύνη ανήκει σ' άλλους, όχι στον ίδιο τον Βενιζέλο, τούτο το θηρίο σε μέγεθος, ο οποίος γεννήθηκε σα σήμερα πρωτοχρονιά του 1957.

Η περίπτωση Βενιζέλου πλησιάζει τα όρια της προσωπικής τραγωδίας. Στον αθλητισμό καλύτερος άλτης είναι αυτός που πηδάει πιο μακριά, πιο αποτελεσματικός σκόρερ ο κυνηγός που σημειώνει τα περισσότερα γκολ. Καλύτερος σεφ είναι αυτός που μαγειρεύει καλύτερα και που παρουσιάζει πιάτο υψηλώτερης γεύσεως. Καλύτερος καρδιοχειρουργός είναι αυτός που οι ασθενείς του παρουσιάζουν μικρότερη θνησιμότητα. Το ατού του πολιτικού, ακόμα και του αρχηγού κόμματος, είναι να τα''λέει'' καλά.

Ασφαλώς, και επί της ουσίας, δεν είναι στα συν να διαθέτει μπλα μπλα ο πολιτικός. Να, όμως, που η Ιστορία γράφεται με τα ωραία σάλια. Ε, δεν υπάρχει δεύτερος σαν τον Βενιζέλο και σ΄αυτό το προσόν. Και δίκαιο να έχει ο αντίπαλός, κορόιδο είναι να αντιμετωπίσει τον χοντρό. Θα τον κάνει κομμάτια. Ας έχει το δίκαιο ο άλλος. Ας έχει άδικο ο ίδιος ο χοντρός.

Το πράμα έκατσε έτσι που ο Βενιζέλος έγινε πρόεδρος στο κόμμα του όταν η λέξη ''πασόκ'' ήδη προκαλούσε εμετό, ίλιγγο, δυσεντερία, ναυτία, πονοκέφαλο, αιμορραγία, διάρροια. Το ΠΑΣΟΚ έχει πεθάνει, μέχρι που για να αναπνέει με μηχανική υποστήριξη, αρνήθηκε το όνομα του. Σαν κάποιος διαβόητος κακοποιός που υποχρεώνεται, προκειμένου να μη συλληφθεί, να κάνει ολική αλλαγή στη φάτσα, σε πλαστικό. Ο βου βου;

Δεν είναι ο καιρός του Βαγγέλη Βενιζέλου. Προς το παρόν κάνει ζέσταμα στην παγωνιά της εξορίας.

Διαβάστε ακόμα:

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ... ΜΟΥΤΖΩΝΕΙΣ