ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΛΥΠΗΘΕΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ...

 

Το 1989 έγινε η συγκυβέρνηση ΝΔ - ΚΚΕ. Μετά από 25 χρόνια προέκυψε η συγκυβέρνηση Σύριζα- Ανέλ, οι πρώην κομουνιστές σε διάταξη αυθεντικού αρχηγικού κόμματος με τους απροκάλυπτα τυχοδιωκτικού τύπου ακροδεξιούς. Αυτή τη φορά δεν έγινε λόγος για ''ανίερη συμμαχία'', διότι το μέγα ζητούμενο ήταν η αρπαγή της καρέκλας. Η κατάληψη της κυβερνητικής εξουσίας, η διαχείριση της κρατικής περιουσίας και να πάνε στον αγύριστο οι ιδέες, οι δεσμεύσεις του κόμματος.

Με τη νίκη του Σύριζα το 2015, σα σήμερα στις 25 Ιανουαρίου, για πρώτη φορά στα χρονικά της Ενωμένης Ευρώπης κυβέρνηση χώρας είχε στη σύνθεση της τόσους πολλούς κομματικούς και οργανωμένους κομμουνιστές. Με πολύχρονη πολιτική δράση, παράνομη κι όχι. Κι όλοι αυτοί έγραψαν με τον πιο κυνικό τρόπο το δοξαστικό τους ''ποινικό μητρώο'' και με προεξάρχοντα την μπροστινή τους πριμαντόνα υποτάχθηκαν στους δανειστές. Από την πρώτη κιόλας στιγμή, μάλιστα.

Δεν θα αποφύγουν την κρίση της Ιστορίας οι ''αριστεροί'' του κυβερνητικού Σύριζα. Ότι ο αρχηγός τους πολιτεύθηκε σύμφωνα με τις υποδείξεις των Γερμανών. Γιατί; Όχι διότι στις κομματικές οργανώσεις της κομουνιστικής αριστεράς έχουν διδαχθεί να είναι νομιμόφρονες, αλλά...

... Η απάντηση στο ''αλλά'' είναι διότι οι συριζαίοι έγιναν κυβέρνηση απροετοίμαστοι. Αδιάβαστοι. Άσχετοι. Δεν είχαν κανένα πλάνο, παρ' ό.τι από τις διπλές εκλογές του 2012 φάνηκε ότι ο Σύριζα ήταν εν δυνάμει η αυριανή κυβέρνηση. Και παρά το γεγονός ότι στο ρόστερ του κόμματος υπήρχαν έξι προβεβλημένοι οικονομολόγοι. Πιθανόν να βόλευε τους δανειστές μια κυβέρνηση έτοιμη για δράση, με δικό της συγκεκριμένο σχεδιασμό, πρακτικό και εφαρμόσιμο, και να μην χρειαστεί οι Ευρωπαίοι να είναι τόσο παρεμβατικοί.

Να, γιατί επιστρατεύθηκε ο εξωκομματικός γκουρού (φώτο, με τον Τσίπρα) Βαρουφάκης, ο οποίος ήταν πολιτικοποιημένος μεν, όχι και επιθυμών να εμπλακεί σε κομματική συμμορία.

Είναι και το άλλο, γιατί ο Σύριζα στην πραγματικότητα αποδείχθηκε μια άλλη (:) εκδοχή του ''παλαιού πολιτικού συστήματος'', μια άλλη ΝΔ, ένα άλλο ΠΑΣΟΚ. Η αγωνία μη βρεθούν εκτός κόλπου. Μη χάσουν την καρέκλα. Όχι πειράματα, λοιπόν, όχι μαγκιές αριστερές, θα τη βγάλουμε με τα σάλια και τη ρητορική της μπαλκονάτης αριστεράς, προκειμένου να μη... μοιάζουμε με τους προηγούμενους.

Η καρέκλα έχει μέλι. Το μακράν Νο 1 στα καθεστωτικά κομουνιστικά κόμματα της Ανατολικής Ευρώπης μετά τον πόλεμο ήταν ''Πρώτα απ' όλα, πάνω απ' όλα είναι να κρατηθούμε στην εξουσία. Όχι να κάνουμε σοσιαλισμό, όχι να προσφέρουμε στον κοσμάκη καλύτερη ζωή''.

Διαβάστε ακόμα:

ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΙ ΣΥΡΙΖΑ ΕΓΡΑΨΑΝ ΙΣΤΟΡΙΑ