Η ΜΠΑΡΟΥΤΟΑΠΟΦΗΚΗ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΓΑΖΕΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥΣ

 

Τεράστια σχολή απάτης ο Ανδρέα Παπανδρέου. Ο άνθρωπος ήταν μια κατηγορία μόνος του. Φοβερό! Κανένας αντίπαλος δεν ήταν σε θέση να τον σταματήσει από τη μια και από την άλλη τον μιμούνταν στο μπαλαμούτι όλοι οι άφθαρτοι νεοσσοί της πολιτικής οι οποίοι συσπειρώθηκαν στο ΠΑΣΟΚ. Πως να αντιμετωπιστεί ο πολύ προχωρημένος και απόλυτα αδίστακτος Αντρέας, όταν πουλούσε τζάμπα χασίσι στον κοσμάκη, τον οποίο έπειθε ότι χρειάζεται, ότι του αξίζει η πρέζα;

Το συνάφι του πασοκισμού έπαιζε στα σίγουρα. Κανένας δισταγμός, κανένας φόβος ότι θα τους πάρουν στο κυνήγι. Ο κοσμάκης δεν ασχολείται με τα ιδεογράμματα, τα οράματα, τις παρλαπίπες που αμολούσαν οι πασόκοι. Το μόνο που σκοτίζεται ο κοσμάκης είναι να μπαίνει με γεμάτη τσέπη στο σουπερμάρκετ και όλα φίνα και ωραία. Ας λέει τις παπαρδέλες του ο κάθε πρωθυπουργός και ο κάθε υποψήφιος πρωθυπουργός.

Δεν λησμονιέται ο Ανδρέας Παπανδρέου, που πέθανε στα 77 το 1966, σα σήμερα 23 Ιουνίου. Και πως να τον ξεχάσεις τον αξέχαστο όταν τον κοπιάρουν οι συριζαίοι. Συγκεκριμένα πράγματα. ''Κοινωνική δικαιοσύνη'' πάρλαρε το ΠΑΣΟΚ. Το ίδιο που πουλάει και ο σύριζας. Τι πάει να πει αυτό; Τίποτα δεν θα πει. Τίποτα το συγκεκριμένο. Ό,τι θέλεις, εννοείς. Μιλάμε τώρα για τα βασικά συνθήματα.

Το ένα, λοιπόν, ήταν «Κοινωνική δικαιοσύνη». Το άλλο του ΠΑΣΟΚ ήταν το «Λαϊκή κυριαρχία». Άλλη τρακατρούκα. Άλλο ένα ''αίτημα'' αέρα πατέρα. Εντελώς ασαφές. Θολό. Η κομματική μπαλκονάτη μαγκιά να λες κάτι, με το οποίο να μην λες τίποτα, και μ’ αυτό το τίποτα, το άπιαστο τίποτα, να κυκλοφορείς με ταυτότητα αριστερού, προοδευτικού, κοινωνικού, ποιοτικού. Φοβερά πράγματα.

Η τριπλέτα η βασική του ΠΑΣΟΚ ήταν η απόλυτη αοριστία. Κοινωνική δικαιοσύνη, το ένα. Λαϊκή κυριαρχία, το άλλο. Και το τρίτο, Εθνική ανεξαρτησία.
Μπίνγκο. Και με τα τρία βάρεσαν... στόχο οι κεραμιδόγατοι. Στη φώτο, ο Αντρέας το 1974 όταν επέστρεψε στην Ελλάδα και άνοιξε το μαγαζί του, το ΠΑΣΟΚ.

Πέθανε το ΠΑΣΟΚ. Κανένα πρόβλημα. Τις…ελπίδες ανανέωσε ο Συριζα με την υποστήριξη των... Ανέλ. Με το ρεπερτόριο από την επικοινωνιακή μπαρουταποθήκη του ΠΑΣΟΚ.

Διαβάστε ακόμα:

ΚΑΠΟΙΟΙ ΚΟΝΟΜΗΣΑΝ ΓΙΑ ΝΑ... ΜΕΙΝΕΙ ΣΠΙΤΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ