ΟΥΚΡΑΝΙΑ, ΠΟΥΤΙΝ ΚΑΙ Η ΛΟΓΙΚΗ ΤΟΥ ΙΣΧΥΡΟΥ ΑΠΟ ΚΑΤΑΒΟΛΗΣ

 

Με τη μπούκα στην Ουκρανία, αν τελικά πραγματοποιηθεί, δεν αποκλείεται να κάνει επίδειξη ο Πούτιν της οπλικής υπεροχής της Ρωσίας. Αυτά τα όπλα που δεν γνωρίζουν οι εκτός Ρωσίας, ουδέτεροι και υποψήφιοι αντίπαλοι. Όχι, βέβαια, πως είναι αυτός ο λόγος της ρωσικής εισβολής σε άλλη χώρα. Το γιατί ο Πούτιν τολμάει, προκαλεί, αυθαιρετεί, κατανοητό, το έχουμε πει.

Ο ισχυρός ρωσικός κολοσσός είναι αποφασισμένος να δώσει ένα μάθημα στην αδύναμη Ουκρανία και να προλάβει κάθε σκέψη να γίνει μέλος του ΝΑΤΟ. Δηλαδή; Δεν έχει το δικαίωμα μια ανεξάρτητη χώρα να αποφασίσει όπως γουστάρει σύμφωνα με τα δικά της συμφέροντα; Όχι, δεν έχει, αν με μια απόφαση της απειλείται ένας χοντροπαίκτης της παγκόσμιας εξουσίας. Αυτή είναι η λογική από τότε που ανακαλύφθηκε ο πόλεμος και στήθηκαν τα κράτη.

Αν η Ουκρανία μπει στο ΝΑΤΟ, τότε ο αντίπαλος της Ρωσίας, που δεν είναι η Ουκρανία, αλλά οι ΗΠΑ, θα πλησιάσουν σε ''απόσταση βολής'' την Μόσχα. Μετά τη κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης το ΝΑΤΟ έχει ''αγκαλιάσει'' τη Ρωσία, διότι τα εδάφη της Ανατολικής Γερμανίας, που ενώθηκε με την Δυτική, είναι πιο κοντά στα σύνορα της Ρωσίας, ενώ Λιθουανία, Εσθονία, Λετονία είναι πια γαιοπολιτική ζώνη της Δύσης.

Το πλέον αξιοσημείωτο, κάνοντας πέρα την ηθική, αν υπάρχει αυτή ανάμεσα στις χώρες, δεν είναι η ανοικτή απειλή, θεωρητικά απαράδεκτη, της Ρωσίας σε βάρος της γειτόνισσας Ουκρανιαςμ αλλά η στάση των ΗΠΑ. Στην πραγματικότητα η Αμερική κάνει τον ψόφιο κοριό και αφήνει απροστάτευτη μια φίλη χώρα, την Ουκρανία. Τι να έκαναν οι ΗΠΑ, όμως; Ό,τι κι αν κάνουν θα εκτεθούν.

Διαβαστε ακομα:

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ, ΠΟΙΑ Η ΕΛΛΑΔΑ