Ο ΠΟΥΤΙΝ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ… ΣΤΑΛΙΝ

 

Να τα βάλουμε κάτω τα πράγματα και να τα σπηκάρουμε όσο γίνεται πιο κατανοητά. Εδώ και πολλά χρόνια ο αποδυτηριάκιας, από τον καιρό που κυκλοφορούσε η φυλλάδα, αποκαλούσε ''τσάρο'' τον Πούτιν. Και ότι έχει μεγαλύτερη εξουσία απ’ ό,τι ο τσάρος της Ρωσίας. Σήμερα θα προσθέσω ότι αν στην εποχή του τσάρου γινόντουσαν εκλογές,αυτός θα έβγαινε δημοκρατικά. Εύκολα. Όπως ακριβώς δημοκρατικά εκλέγεται ο Πούτιν κι είναι ο απόλυτος επικυρίαρχος στο μεγάλο και πανίσχυρο κράτος της Ρωσίας.

Ο αρχισυντάκτης πολωνικής εφημερίδας ο Άνταμ Μίχνικ, από τις προσωπικότητες της πολιτικής ζωής στη χώρα του Βαζέχα, είπε: ''Στη Ρωσία τα πάντα εξαρτώνται από έναν άνθρωπο, τον Πούτιν, ο οποίος έχει συγκεντρώσει περισσότερη πολιτική εξουσία και από τον Στάλιν''.

Ερώτημα. Πως τα κατάφερε ο Πούτιν και έγινε ο καπετάν Ένας, χωρίς δεύτερο, σε μια χώρα μέσα στις τρεις πρώτες στον πλανήτη, σε επίπεδο στρατιωτικό; Όσο μάγκας και να είναι ο 69χρονος Βλαδίμηρος, δεν φτάνει αυτό να διατηρείται στην εξουσία ως το μοναδικό αφεντικό από το 2008. Να 'ναι ο καβαλάρης της Ρωσίας.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, όποιος κι αν είναι αυτός, ακόμα κι ένας γελοίος σαν τον Μπους τζούνιορ, κι ένας αδύναμος σαν τον σημερινό, το ανθρωπάκι Μπάϊντεν, κι αυτός έχει επάνω του όλες τις εξουσίες. Αυτός και κανείς άλλος, θα αποφασίσει π.χ. αν οι ΗΠΑ θα εισβάλουν σε μια ξένη χώρα.

Αυτή είναι η αλήθεια. Αυτή είναι η πραγματικότητα στα δημοκρατικά και στα ολοκληρωτικά καθεστώτα. Με τον Χίτλερ ο γερμανικός λαός ανέβηκε στην εξουσία. Ό,τι αποφάσιζε το κτήνος Χίτλερ, ακολουθούσε πιστά και φανατικά το κτήνος λαός.

Δεν ήταν μάγκας και αλάνης και του μπαλκονιού ο τσάρος της Ρωσίας, όπως ο Χίτλερ και ο Παπανδρέου. Και μαλάκες έγιναν τσάροι, και τέρατα, με το παραμύθι ελέω Θεού, διότι δεν γίνεται η εξουσία να σπάει σε περισσότερο από έναν άτομο. Και σε Κεντρικές Επιτροπές, σε Εκτελεστικά Γραφεία, κι άλλα τέτοια επί της ουσίας καταγκιοζηλίκια. Σοβαρά μεν καραγκιοζηλίκια, αλλά υπονομευτικά στην άσκηση της εξουσίας. Καθόλου πρακτικά.
O Πούτιν, και μόνο αυτός, θα αποφασίσει αν η Ρωσία μπει στην Ουκρανία, αν την απειλεί μόνο, αν κάνει πίσω. Ένας άνθρωπος. Ο δημοκρατικά εκλεγμένος, και σίγουρο-  όσο θα συνεχίσει να ανατέλλει ο ήλιος -  ότι θα ξαναβγεί με εκλογές αφεντικό στη Ρωσία ο πρώην πράκτορας επί κομουνιστικής Σοβιετικής Ένωσης.
Διαβαστε ακομα:

ΟΥΚΡΑΝΙΑ, ΠΟΥΤΙΝ ΚΑΙ Η ΛΟΓΙΚΗ ΤΟΥ ΙΣΧΥΡΟΥ ΑΠΟ ΚΑΤΑΒΟΛΗΣ